Kansan Ääni: vuodesta 2002

Kansan Ääni on vasemmistolainen mielipidelehti
työn, toimeentulon, rauhan ja kansanvallan puolesta. Lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa.

_______________________

Kansan Äänen tilaukset:
Kansan Ääni PL 780
00101 Helsinki

E-mail:
tilaukset.kansanaani@
gmail.com

Tilatessasi ilmoita nimesi, lähiosoitteesi sekä postinumero- ja toimipaikka.

Vuosikerta 20 euroa.

Tilauksen maksu:
Saaja: EU:n vastainen Kansanrintama ry.
Tilinumero:FI0855411420027966

_______________________

Julkaisijajärjestöt:

EU:n Vastainen Kansanrintama ry.

Kommunistien Liitto ry.

Sodan- ja Fasisminvastainen Työ ry.

Suomen Työväenpuolue rp.


Leena Hietanen Kansan Äänessä 2/2010:

Neuvosto-Eestin katoaminen hävitti kansalaisyhteiskunnan

En kuulu kirkkoon, mutta totean, että sekä kristinusko että kommunismi edustavat molemmat humanismia. Kommunismi on jo täydellisesti läpitunkeutunut länsimaisiin arvoihin. Siitä on tullut "main streamia". Kommunismin ihanteita toteutettiin selvimmin Neuvostoliitossa. Amerikan terveydenhoitouudistus on viimeinen esimerkki ajattelutavan voimasta. Olen suuri Neuvosto- liiton ihailija. Asuttuani 15 vuotta Virossa, uskallan sanoa, että Neuvosto-Viro oli hyvin hoidettu pieni kansandemokratia, jossa demokratiataso oli paljon nykyistä korkeampi.


Baltian maista johdetaan tänään liikettä, joka rinnastaa kommu- nismin ja fasismin. Neuvostoliitto halutaan tuomita Nürnberg-tyyppisessä oikeudessa rikollisvaltioksi. Erityisesti Viro on kunnostautunut johtamaan tätä liikehdintää. Virossa tapaan arkioloissa äärimmäisen mukavia ja tavallisia, ihania virolaisia. Tämän arki-Viron ulkopuolella on toisenlainen, nationalistinen Viro. Tämä nationalistinen Viro pitää kommunistivainoja ja ajaa EU:n parlamentissa niin sanottujen totalitarismin rikosten rinnastamista. Nationalistinen Viro korostaa, että maa oli Neuvostoliiton "miehittämä". Minulle tämä on käsittämätön asia. Kuulun ikäpolveen, joka kävi Neuvostoliitossa, laillisessa YK:n jäsenvaltiossa. Kävin Neuvosto-Virossa enkä miehitetyssä Virossa. Uskon aina enemmän omaa kokemustani ja muistia kuin Amerikan englannilla kerrottua historian tulkintaa Neuvostoliiton olemuksesta.

EU:hun ei olisi koskaan pitänyt ottaa muita maita kuin sellaisia, jotka ovat sitoutuneet Nürnbergin periaatteisiin. EU:n pitäisi olla antifasistinen. Nyt kuitenkin sekä Baltian maat että Suomi ovat irronneet Nürnbergin periaatteista. Suomessa esimerkkinä käy sotasyyllisyyskysymys. Suomessa ei haluta hyväksyä, että sotasyylliset olivat saksalaisten tapaan natseja ja rikollisia. Virossa on myös tullut valtion uskonnoksi pitää natseja uhreina ja kommunisteja rikollisena. Virolaisten natsien rehabilitaatiota harrastavat Suo- messa ennen kaikkea kirjailijat Imbi Paju ja Sofi Oksanen. Fiktion turvin he peittävät virolaisten omat natsirikokset, juutalaismurhat. Virolaiset oli niin tehokkaita juu talaisten tuhoamisessa, että Natsi- Saksa ulkoisti juutalaisten tappamista virolaisille. Tallinnan lähellä oli mm. Jägalan kuolemanleiri. Sinne kaivettiin suuria hiekkakuoppia, jonne juutalaiset ammuttiin. Tätä järjestelmällistä tuhoamista tekivät virolaiset itse. Sofi Oksanen ja Imbi Paju ovat riittävän härskejä rahastaakseen suomalaisen voimakkaan russofobian ja Venäjän vastaisen, antikommunistisen asenteen.

Suhtaudun kriittisesti käsitteeseen "totalitaristinen". Esimer kiksi Natsi-Saksa oli avoin yhteiskunta. Hitler ei sulkenut sanomalehtiä eikä heittänyt ensimmäistäkään toimittajaa maasta ulos. Sama koskee Neuvostoliittoa. Neuvostoliitto oli kansandemokratia ja kansalaisyhteiskunta vastineena kulutusyhteiskunnalle. Neuvostoliitossa oli pakko ottaa vastuuta joka askeleella, ulkopuolelle ei voinut jäädä.

Neuvostoliiton sisällä asuvilla ihmisillä ei ole mitään käsitystä Neuvostoliiton todellisesta merkityksestä maailmalle. Neuvostoliitto pakotti käytännössä Länsi-Euroopan ja Suomen ja Ruotsin demokratisoitumisprosessiin. Se pakotti esimerkillään viemään läpi sellaiset uudistukset kuten ilmaisen terveydenhuollon ja koulutuksen. Ne kuuluisat Neuvostoliiton tankit pitivät oikeiston hiljaisena kaikissa Euroopan maissa. Neuvostoliiton merkitys länsimaille oli niin raju, että se vaikutti kaikkeen, jopa musiikin popularisoitumiseen. Kärjistetysti voi sanoa, että Neu vostoliiton paras lahja Amerikalle oli Bruce Springsteen.

Balttien johtama historian vääristely on saanut vastenmieliset mitat. Esimerkiksi Vilnassa on kaksi museota, joista juutalaisten museossa käsitellään 200 000 juutalaisen joukkomurhaa Liettuassa. Rinnalle on perustettu myös ns. KGB:n museo Neuvostoliiton "uhreja"varten. Sellaisiksi katsotaan Sipe riaan karkotetut, joista valtaosa palasi takaisin. "Uhrien" joukkoon on laskettu kaikki neuvostoaikana työpaikoistaan irtisanotut sekä vankilatuomion saaneet. Näin sinne on löydetty myös 200 000 "uhria". Pahinta on, että EU:n alueelta organisoidaan ns. elämysmatkoja ja eurooppalaisille esitellään Neuvostoliiton kauhuja teatterintapaisella tolkuttomalla historian vääristelyllä. Tämä suuri valhe on mennyt läpi. Lopputuloksena on Natsi-Saksan rehabilitointi ja Holokaustin kirjoittaminen ulos eurooppalaisesta historiasta.

Amerikkalaiset intellektuellit pohtivat, miksi baltit harrastavat tällaista historian vääristelyä. Yhtenä syynä on venäläisten kansalaisuuden riisto Virossa ja Latviassa. Baltian maat pyrkivät valheillaan peittelemään sekä natsirikoksiaan että Virossa erityisesti omaa apartheid-rikostaan. Antifasistin päiväkirjani keskittyy näiden valheiden paljastamiseen.

(Näistä asioista hietanen kertoo mm. blogissaan: http://dissident- ti.blogspot.com/2007/09/viron- keskitysleirit.html) Kansan Ääni