Kansan Ääni: vuodesta 2002

Kansan Ääni on vasemmistolainen mielipidelehti
työn, toimeentulon, rauhan ja kansanvallan puolesta. Lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa.

_______________________

Kansan Äänen tilaukset:
Kansan Ääni PL 780
00101 Helsinki

E-mail:
tilaukset.kansanaani@
gmail.com

Tilatessasi ilmoita nimesi, lähiosoitteesi sekä postinumero- ja toimipaikka.

Vuosikerta 20 euroa.

Tilauksen maksu:
Saaja: EU:n vastainen Kansanrintama ry.
Tilinumero:FI0855411420027966

_______________________

Julkaisijajärjestöt:

EU:n Vastainen Kansanrintama ry.

Kommunistien Liitto ry.

Sodan- ja Fasisminvastainen Työ ry.

Suomen Työväenpuolue rp.


Maailman ja maan ruokottomat tavat

Kai Kontturi

10.05.2010

kaikontturi2.jpgKreikassa on väärennetty tilastoja. Se onnistui, kun pankit etunenässä yhdysvaltalainen Goldman Sachs, antoivat ystävällistä apua. Goldman Sachsilla riittää tämänkaltaista osaamista. Sen vuoksi pankki joutui Yhdysvaltojen senaatin kuultavaksi. Senaattorit esittivät aluksi kuultavana olevalle johtajalle kysymyksen, johon vaativat vastauksen. Johtaja vastasi, että "en ymmärrä kysymystä". Kysymys toistettiin hieman eri sanoin ja taas vastaus oli "en ymmärrä kysymystä". Sama kysymys toistettiin eri tavoin parikymmentä kertaa ja vastaus oli aina sama "en ymmärrä kysymystä".

Senaatin kuuluminen päättyi, kun pankinjohtaja ei ymmärtänyt kysymystä. Goldman Sachsin pankkiherrat poistuivat kuulustelusta naama loistaen ilman muistutusta, ilma pienintäkään rangaistusta. Senaatti todisti voimattomuutensa suuren raha edessä.     

Väärennettyjen tietojen perusteella Kreikka sai maailmalta vippiä suut ja silmät täyteen. Nyt me kaikki vauvasta vaariin, saamme sen maksaa 300 euroa per nuppi, sillä muuten Kreikka menee konkurssiin. Se on pötyä, kun valtio ei yksinkertaisesti voi mennä konkurssiin.  

Muutenkaan koko lainan takaisinmaksussa ei ole mitään logiikkaa. Jos Kreikan sanotaan maksavan EU-mailta saamansa avun takaisin, silloinhan se voisi maksaa lainansa suoraan pankeille ilman meidän jättivippiä. Pankkien on vain siirrettävä velan eräpäiviä myöhemmäksi, että Kreikka voi haalia rahat paitsi kansan selkänahasta myös jättimäisen armeijan supistamisesta puoleen tai sitäkin pienemmäksi.       

Tekopyhästi kaikki kauhistelevat Kreikan poliittisen eliitin tekemiä tilastojen väärennöksiä, vaikka samaa puuhaa on harrastettu ja harrastetaan kaikkialla, myös meillä.  

Työeläkerahastot kirjattiin 1990-luvun alkupuolella velan saataviksi, että julkinen nettovelka täyttäisi EU:n liittymisehdot. Näin tehtiin ja herrojen oli hyvä olla, vaikka valtiolla ei ole mitään tekemistä tel-rahastojen kanssa. Ne ovat yksityisten eläkevakuutusyhtiöiden bisnesrahaa.   

Työllisyystilastot pantiin uusiksi 1998 kirjaamalla niihin noin kaksisataa miljoonaa haamutuntia, tuntia, tuntia, joita ei ole tehty. Samalla hyväksyttiin kaikki vajaatyölliset, osa-aika ja pätkätyöt normaaleiksi työpaikoiksi, joista lasketaan työttömyysaste. Sen seurauksena työttömyysprosentti puolittui ja herrojen oli taas hyvä olla. Työn puutteesta kärsivistä ei ollut väliä pätkän vertaa. Päinvastoin, sillä ihmisten juoksuttaminen pätkätöissä pätkätöihin pienentää palkkasummaa ja alentaa palkkoja.    

Väestöennuste pantiin uusiksi 1999. Se ei perustu mihinkään, se on huikea väärennös. Väestötilaston mukaa 1945–90 syntyneistä 3,4 miljoonasta lapsesta oli 2008 elossa ja maassa 1,78 miljoonaa.  Ennusteen mukaan heistä ei kukaan kuole, kun vuonna 2055 heistä on edelleen elossa 1,73 miljoonaa! Viime vuonna yli 65 vuotiaista 100 vuotiaita oli 1 181 henkeä, 0,1 %. Ennusteen mukaan yli 64 vuotiaiden määrässä olisi vähintään 100 vuotiaita 452 832 henkeä, 26,1 %! Näin elinajanodote muka pitenee. Tällä ei olisi suurtakaan väliä jos näin pitenevä elinajanodote, siis pelkkään mielikuvitukseen perustuva odote!, ei alentaisi eläkkeitä hurjasti, jonka vuoksi herroilla on taas hyvä olla.  

Kaikkinainen väärentäminen, totuuden välttäminen ja suora valehtelu, kuuluvat olennaisena osana kapitalistiseen järjestelmään. Tilastoväärennöksillä on laajat kielteiset vaikutukset. Se on kapitalistisen järjestelmän poliittinen tahto. Siksi nykyiset eduskuntapuolueet hyväksyvät kaikki väärennökset mukisematta ja – väestön suuri enemmistö maksaa aiheettomat laskut...